• Op zoek naar een last-minute cadeau? Er zijn voorgemaakte sets direct leverbaar!
 • We verzenden nu ook naar Nederland!

Algemene voorwaarden van Lont & Co


 1. Algemeen
  Dit zijn de algemene voorwaarden van Lont & Co, gevestigd als éénmanszaak in Bavegem onder BTW nummer BE0758.562.962  voor haar klanten met wie Lont & Co een overeenkomst heeft.
 2. Omschrijving van de overeenkomst
  Er is een overeenkomst tussen Lont & Co en klant van zodra de bestelling afgerond is door betaling.
 3. Prijzen

  De opgegeven prijzen op de website, www.lont-co.be zijn altijd inclusief BTW (21%) en exclusief overige kosten zoals bijvoorbeeld de verzendkosten. Alle prijzen zijn ten alle tijde opvraagbaar bij Lont & Co.

  De producten blijven eigendom van de verkoper tot deze de prijs volledig en definitief betaald heeft gekregen.

  Met betrekking tot prijsherzieningen; Lont & Co kan ten alle tijd haar prijzen herzien.

 4. Betaling

  Met het plaatsen van een bestelling en het aanklikken van de knop ‘nu betalen’ gaat de klant een overkomst aan en dus ook een betaalverplichting aan met Lont & Co. Bijkomende kosten, zoals de verzendkosten, worden bij afrekenen duidelijk vermeld.

  De betaalmogelijkheden op de Lont & Co Webshop zijn momenteel de volgende:

  Bancontact - Bankoverschrijving

 5. Verzending & Levering
  De producten worden opgestuurd naar het opgegeven verzendadres dat bij de bestelling werd opgegeven. Let er op dat deze correct is.

  Na ontvangst van uw bestelling en betaling worden de producten geproduceerd, en verzendt Lont & Co deze binnen 1 tot 2 weken na besteldatum. Dit kan echter variëren naargelang de grootte van de bestelling en de eventueel gevraagde personalisaties. Lont & Co probeert echter altijd om deze levertijd zo kort mogelijk te houden zonder de kwaliteit van de producten te hinderen.

  Wanneer een product van de collectie niet binnen de 14 dagen op voorraad is, dan pas kan de verkoper aanspraak maken op terugbetaling van de gedane bestelling.

  Aangezien de Lont & Co producten op vraag worden gemaakt (tenzij anders aangegeven), kan onderstaand schema een handig hulpmiddel zijn:

  • Alles wordt in de mate van het mogelijke in batch gemaakt; afhankelijk van de gevraagde personalisaties. Kaarsen worden gemaakt op dinsdag - woensdag - donderdag.
  • Bestelling geplaatst voor maandag: uitgevoerd op dinsdag, woensdag of donderdag
  • Bestellingen op en na maandag worden pas de daaropvolgende week ingepland. Tenzij dit uiteraard toch nog vroeger kan.
  • Pakketjes worden klaargemaakt op vrijdag
  • Pakketjes worden op de post gedaan op zaterdag

  Bestellingen worden meestal binnen de twee weken verzonden. Je krijgt sowieso een bericht wanneer jouw bestelling verzonden wordt of klaar ligt voor ophaling. Direct leverbare producten worden binnen de 48u verzonden.

  Indien jouw bestelling met spoed moet worden gemaakt en verzonden, laat dit ons weten door een opmerking bij jouw bestelling te schrijven en we nemen contact met je op.
  De Lont & Co producten worden via de gebruikelijke postdiensten verzonden. Lont & Co wijst alle aansprakelijkheid af bij een te grote vertraging bij het leveren die te wijten is aan de postdiensten, net als bij verlies van de bestelde producten of bij een staking.

  Vakantieperiodes worden ook tijdig aangekondigd zodat u nog voldoende tijd heeft om een bestelling kan plaatsen.

  We verzenden momenteel enkel binnen België. Neem contact met ons op als je toch naar een ander land wilt verzenden.
 6. Overmacht
  Lont & Co doet er alles aan om een zo kort mogelijke leveringstermijn te hebben. Maar doordat Lont & Co een startend éénmanszaak is, kan er in uitzonderlijke gevallen vertraging zijn door bvb. ziekte of een aangekondigd verlof. Hiervan wordt u tijdig op de hoogte gebracht.
 7. Herroepingsrecht

  Indien de Lont & Co bestelling niet aan uw wensen voldoet dan kunt u binnen de 14 dagen retour zenden.

  De retour wordt aanvaard als het product in goede en originele staat verkeert. De aankoopwaarde en verzendkosten worden dan binnen 1 week na ontvangst van de retourzending teruggestort. Kosten voor de retourzending zijn voor de klant zelf.

  Lont & Co behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag te compenseren wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt of wanneer het artikel ten gevolge van de retourzending is beschadigd.
  Lont & Co behoudt zich voorts het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer de artikelen niet binnen 14 dagen na aflevering van de bestelling zijn geretourneerd. 

 8. Uitsluiting van herroeping
  Lont & Co biedt personalisaties aan; dit kan gaan van bepaalde kaars specificaties zoals een geur en kleur combinatie of personalisaties van de bijhorende glaasjes, etc. Deze worden dus uiteraard niet geprefabriceerd en worden enkel gemaakt op bestelling. Deze producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.
 9. Klachten
  Indien je een klacht hebt over een aangekocht Lont & Co product, dan kan u steeds terecht bij ons. Stuur deze via mail door naar info@lont-co.be voorzien van een uitgebreide beschrijving van het probleem en beeldmateriaal. Deze klacht wordt dan bekeken binnen een termijn van 3 werkdagen en er wordt dan ook contact met u opgenomen voor verdere stappen.
 10. Privacy
  Ga verder naar de Privacy Policy van Lont & Co.