• Op zoek naar een last-minute cadeau? Er zijn voorgemaakte sets direct leverbaar!
  • We verzenden nu ook naar Nederland!

FAQ - Veelgestelde Vragen


Bij vragen kan je altijd contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@Lont-co.be. Hier vind je alvast een overzicht van veelgestelde vragen; misschien vind je hier al een antwoord op je vraag.

 

  • Hoe brand ik de Lont & Co kaarsen het best en het veiligst?

Plaats de kaars op een hittebestendig vlakke ondergrond, een kaarsenschotel kan hiervoor perfect dienst doen. Bij het branden van meerdere kaarsen, hou toch zeker een afstand van minimum 10 cm tussen de kaarsen. Kijk of de lonten niet te lang zijn; deze zijn wel op maat geknipt bij het verzenden. Deze mag maximaal 1 cm zijn. De houten lonten komen het best zo laag mogelijk bij de was. Laat de kaarsen zeker een paar uur branden vooraleer je ze uitblaast; zo krijgt de bovenste laag was de kans om mooi te smelten. Bij het uitblazen van de kaarsen krijgt het gebruik van een kaarsendover de voorkeur; dit om opspattend kaarsenwas te vermijden en om te helpen voorkomen dat een lont schuin valt. Mocht een lont schuingevallen zijn bvb. tijdens het branden, dan kan je deze best als de kaars uitgeblazen is en de was nog vloeibaar is, recht duwen met bvb. een tandenstoker. Doe dit uiteraard niet als de kaars nog aan het branden is. Voor meer veiligheidstips, zie onze veiligheidsvoorschriften.

 

  • De lont flikkert redelijk veel of rookt bij het branden

De lont is het hart van de kaars en deze speelt dus een cruciale rol bij het branden van de kaars. Alle lonten worden op voorhand grondig getest, maar soms kan het flikkeren of 'roken' wel eens gebeuren. Vooraleer je een kaars opnieuw aansteekt, controleer de lont altijd even op lengte, op eventuele ‘champignon’-vorming (dit is precies een verdikking aan het lont uiteinde), en knip de lont bij tot maximum 1 cm. Ook de houten wieken breek je het best af, dit mag zover mogelijk tot aan de was. Normaal moet dit al voldoende zijn.

 

  • Hoe kan ik de glazen potjes en keramieken potjes het best hergebruiken?

Lont & Co is een grote voorstander van hergebruik. Lont & Co zal dan ook altijd refill mogelijkheden aanbieden. Je kan dus perfect voor de geurkaarsjes een refill aankopen zonder het glaasje, idem voor de theelichten,… Aluminium cups van theelichten kunnen perfect enkele keren hergebruikt worden. Je moet juist het metalen pitje van de vorige kaars verwijderen; dit kan heel eenvoudig door een tandenstoker te gebruiken of eens kort te duwen op de onderkant van de aluminium cup. De glaasjes kunnen ook hergebruikt worden als voorraadpotten want er zit een deksel bij. De glaasjes kunnen ook gemakkelijk gereinigd worden. Als er nog een kaarsrest in zit, kan je deze verwijderen door het glaasje even in de diepvries te zetten en deze rest er dan uit te halen met een tandenstoker indien het veel is. Of je kan het glaasje in heet water zetten zodat de overgebleven was smelt en je dit kan uitgieten op keukenpapier en weg kan gooien. Het glaasje kan je dan afwassen en hergebruiken voor het gekozen doel. Er wordt volop gewerkt aan de speciale refills voor de keramieken potten. Deze komen er zo snel mogelijk aan. In afwachting kan je gewoon theelichten in de refills zetten, of gebruiken voor iets anders. Ook deze keramische potten mogen gewassen worden ook in de vaatwas, in de oven gezet worden,…  Multifunctioneel dus!

 

  • Ik wil heel graag een bestelling als cadeautje sturen naar iemand anders, kan dit?

Dit is geen enkel probleem. Alle verzendingen worden mooi verpakt en als je dit wenst kan er een kaartje toegevoegd worden met een boodschap voor deze persoon. Je kan dit vermelden bij de opmerkingen als je jouw bestelling plaatst.

 

  • Kan je kaarsen maken op vraag voor mijn bedrijf, zaak, feest,…?

Lont & Co biedt een persoonlijke service aan. Elke kaars is uniek, maar ook elke klant is uniek. Wij maken de meeste kaarsen op vraag, behalve de standaard pakketten. Dus wil jij een specifieke geur – kleur combinatie, Lont & Co is the place to be. Je kan altijd onderaan de pagina van een specifiek product, een product variant aanduiden en dan kan je bij de opmerkingen bijschrijven wat je specifiek wilt. Voor grotere oplagen van een specifieke kaars, of andere vragen, stuur je best een mailtje naar info@lont-co.be en dan bezorgen we je alle nodige informatie.

  • Wat is de levertermijn?

Aangezien de meeste kaarsen op vraag worden gemaakt, behalve de standaard pakketten; die zijn op voorraad, en Lont & Co momenteel een éénmanszaak is moet je toch rekenen op een week voor de bestelling verzonden wordt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid kaarsen die je wenst,… Lont & Co doet er alles aan om dit zo vlot mogelijk te laten gebeuren. Mocht je heel dringend kaarsen nodig hebben, aarzel dan zeker niet om dit bij de opmerkingen te schrijven als je jouw bestelling plaatst. De direct leverbare kaarsen worden binnen de 48u verzonden.