Van harte welkom bij Lont & Co

Felien, de persoon achter Lont & Co

Ik ben Felien; echtgenote van Niels, mama van Cesar & Audra plus 2 ragdolls Diva & Diego en nu dus ook founder van Lont & Co. Daarnaast ben ik ook een dochter van 2 fantastische mensen en de middelste zus van twee zussen. Ik ben eerder introvert; that's me in the back ;), een denker, creatieve duizendpoot, snoeper,... Ik hou van reizen en luilekkeren, ook al is daar de laatste paar jaar niet veel van in huis gekomen. Door een stage tijdens mijn opleiding ben ik 'lichtjes' verslaafd geraakt aan London. Op professioneel vlak ben ik altijd actief geweest in de Biotechnologie R&D wereld.

Het ontstaan van Lont &  Co

Lont & Co is geboren in mijn keuken in Bavegem een paar jaar geleden. Het is begonnen als een hobby, maar eind 2019 - begin 2020 heb ik besloten om dit groter te maken. Een deel van de garage is omgevormd tot atelier. En nu is Lont & Co klaar om zich te verspreiden in jullie woonkamer, ‘me’ time ruimte, kantoor,… via een webshop.

Bij een kaars staat de lont centraal; dit is het hart van de kaars. Het begint allemaal van binnenuit en groeit zo naar buiten toe. Vandaar de naam Lont & Co.
Met Lont & Co hoop ik jullie warm te maken en jullie vuurtje diep vanbinnen aan te wakkeren. Van harte welkom!

Lont & Co staat voor:

ARTISANAAL

Lont & Co is handwerk. Elke kaars wordt met veel liefde, passie en geduld gemaakt door mezelf, Felien. Doordat het allemaal handwerk is, is elke kaars uniek en dit is ook eigen aan artisanale kaarsen.

Doordat koolzaadwas een natuurproduct is, kunnen kaarsen trouwens nooit identiek zijn. Er kunnen altijd wat kleurverschillen optreden. Lont & Co probeert om de kleuren op een zo'n waarheidsgetrouwe manier te tonen.

You can't control everything! Perfectly imperfect.

PLANTAARDIG

Lont & Co kiest voor zo een plantaardig mogelijk alternatief voor paraffine. Bij Lont & Co krijgt koolzaad de ereplaats. Koolzaad behoort tot de familie van de kruisbloemigen (zoals mosterd); de gele bloemenvelden zie je ook meer en meer opduiken in Europa. Koolzaad heeft een hoog oliegehalte, waardoor dit al honderden jaren wordt gecultiveerd. Heel vaak wordt koolzaad toegepast in de wisselteelt, doordat het onder meer dienst doet als bodemverbeteraar. Ook vormt koolzaad voedsel voor bijen en andere insecten. Dus een win-win! Doordat koolzaad verbouwd wordt in Europa, zijn de transportkosten beduidend lager en wordt het milieu ook een stuk minder belast. Sojawas is uiteraard ook een plantaardig alternatief, maar dit wordt vooral in Amerika verbouwd, wat de afstand dan weer wat groter maakt.
Koolzaad is dus een stuk vriendelijker voor de ecologische voetafdruk.
Van nature is koolzaadwas licht crème kleurig en geurloos.

En niet onbelangrijk, het wordt niet op dieren getest, bevat geen genetisch gemanipuleerde stoffen, is biologisch afbreekbaar en trouwens heel gemakkelijk uit stoffen en dus ook kledij te wassen indien dit nodig zou zijn.

Kaarsen kunnen helaas niet 100% uit koolzaadwas worden vervaardigd. Er wordt dus steeds een mengeling gemaakt met een deel andere wassen zoals stearine, bijenwas, paraffine,... waarvan het percentage beperkt blijft. Deze verbeteren de eigenschappen en zorgen ervoor dat de was kwalitatief zeer goed wordt voor kaarsen. Lont & Co zoekt steeds naar was met de beste kwaliteit en een zo hoog mogelijk gehalte aan het hoofdbestanddeel koolzaad. Het maken van een eigen Lont & Co was is in ontwikkeling.

ECOLOGISCH

Bij de samenstelling van het Lont & Co aanbod is er een ecologische focus. 

Er worden soms dingen weggegooid die perfect hergebruikt kunnen worden. Daarom worden er onder meer refills aangeboden bij Lont & Co. Bijvoorbeeld kunnen aluminium cups perfect hergebruikt worden na het verwijderen van het pitvoetje; dus zowel voor normale als grote theelichten zijn er refills. Ook voor de kaarsen in glaasjes of potjes worden er refills ontwikkeld. Heb jij thuis of in je zaak veel glazen potjes of andere potjes die je graag wilt laten opvullen tot kaars, neem dan zeker en vast contact op!

PERSOONLIJK

Bij Lont & Co is de klant wel degelijk koning(in). Bij wijze van spreken heeft Lont & Co de klanten de mogelijkheid om zelf hun eigen kaars samen te stellen zonder zelf iets te moeten doen, behalve het maken van een geur en/of kleurcombinatie. Er zullen in de toekomst ook andere personalisatie mogelijkheden aangeboden worden zoals personaliseren van de glaasjes, wat ideaal is voor cadeautjes. Lont & Co staat ook altijd open voor samenwerkingen (cadeaus voor geboortes of trouw, restauranten, evenementen, B2B,...), dus neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KWALITEIT

Bij Lont & Co worden er heel wat testen uitgevoerd, soms misschien wat té veel ;), om alleen maar het best mogelijke te creëren.

VERNIEUWING

Aangezien ik een denker ben, is er altijd ruimte voor vernieuwing op vlak van grondstoffen en op vlak van producten. Lont & Co is een start-up, maar er staat heel wat in de pipeline. Lont & Co staat altijd paraat om samen met jou de ideale kaars te creëren, neem dus zeker contact op!

Met Lont & Co hoop ik jullie warm te maken en jullie vuurtje diep vanbinnen aan te wakkeren. Van harte welkom!