• Op zoek naar een last-minute cadeau? Er zijn voorgemaakte sets direct leverbaar!
  • We verzenden nu ook naar Nederland!

Van harte welkom bij Lont & Co

Felien, het gezicht achter Lont & Co

Ik ben Felien; echtgenote van Niels, mama van Cesar & Audra, plus 2 ragdolls Diva & Diego en nu ook founder van Lont & Co.

Ik ben eerder introvert; that's me in the back ;), een denker, creatieve duizendpoot, snoeper,... Ik hou van reizen en luilekkeren, ook al is daar de laatste paar jaar niet veel van in huis gekomen. Door een stage tijdens mijn opleiding ben ik 'lichtjes' verslaafd geraakt aan Londen. Op professioneel vlak ben ik altijd actief geweest in de Biotechnologie R&D wereld.

Het ontstaan van Lont &  Co

Lont & Co is een paar jaar geleden geboren in mijn keuken in Bavegem. Het is begonnen als een hobby, maar begin 2020 heb ik besloten om dit groter te maken. Een deel van de garage is omgevormd tot atelier. En nu is Lont & Co klaar om zich te verspreiden in jullie woonkamer, ‘me’ time ruimte, kantoor,…

Bij een kaars staat de lont centraal, dit is het hart van de kaars. Het begint allemaal van binnenuit en groeit zo naar buiten toe. Vandaar de naam Lont & Co.
Met Lont & Co hoop ik jullie warm te maken en jullie vuurtje diep vanbinnen aan te wakkeren. Van harte welkom!

Lont & Co staat voor:

Artisanaal

Lont & Co is handwerk. Elke kaars wordt met veel liefde, passie en geduld gemaakt door mezelf, Felien. Doordat het allemaal handwerk is, is elke kaars uniek, wat eigen is aan artisanale kaarsen.

Doordat koolzaadwas een natuurproduct is, kunnen kaarsen trouwens nooit identiek zijn. Er kunnen altijd wat kleurverschillen optreden. Lont & Co probeert om de kleuren op een zo'n waarheidsgetrouwe manier te tonen.

You can't control everything! Perfectly imperfect.

Plantaardig

Lont & Co kiest voor een plantaardig alternatief voor paraffine. Lont & Co maakt duurzame kaarsen op basis van koolzaadwas. Koolzaad behoort tot de familie van de kruisbloemigen. De gele bloemenvelden zie je meer en meer opduiken in België en het wordt op grote schaal verbouwd in Europa. Koolzaad heeft een hoog oliegehalte, waardoor dit al honderden jaren wordt gecultiveerd. Heel vaak wordt koolzaad toegepast in de wisselteelt, waar het onder meer dienst doet als bodemverbeteraar. Ook vormt koolzaad voedsel voor bijen en andere insecten. Dus een win-win! Doordat koolzaad verbouwd wordt in Europa, is de ecologische voetafdruk van het transport beduidend lager en wordt het milieu minder belast.

Sojawas is uiteraard ook een plantaardig alternatief voor parafine, maar dit wordt vooral in Amerika en Azië verbouwd, wat de afstand die de grondstof moet afleggen dan weer groter maakt. In Europa heeft Koolzaadwas dus een lagere ecologische voetafdruk. Van nature is koolzaadwas licht crème kleurig en geurloos, het wordt niet op dieren getest, bevat geen genetisch gemanipuleerde stoffen, is biologisch afbreekbaar en heel gemakkelijk uit kledij te wassen indien dit nodig zou zijn.

Lont & Co zoekt steeds naar was met de beste kwaliteit en een zo hoog mogelijk gehalte aan het hoofdbestanddeel koolzaad. Het maken van een eigen Lont & Co was is in ontwikkeling.

Duurzaam

Naast het gebruik van duurzaam koolzaadwas, is er bij de samenstelling van het Lont & Co aanbod een ecologische focus. 

De meeste van de Lont &  Co kaarsen worden op vraag gemaakt om verspilling tegen te gaan. Daarnaast worden er ook refills aangeboden. Aluminium cups van theelichten kunnen perfect hergebruikt worden na het verwijderen van het pitvoetje; dus zowel voor normale als grote theelichten zijn er refills. Ook voor de kaarsen in glaasjes of potjes worden er refills ontwikkeld. Heb jij thuis of in je zaak veel glazen potjes of andere potjes die je graag wilt laten opvullen tot kaars, neem dan zeker en vast contact op!

Persoonlijk

Bij Lont & Co is de klant wel degelijk koning(in). Bij wijze van spreken heeft Lont & Co de klanten de mogelijkheid om zelf hun eigen kaars samen te stellen zonder zelf iets te moeten doen, behalve het kiezen van een geur en/of kleurcombinatie. Er zullen in de toekomst ook andere personalisatie mogelijkheden aangeboden worden, zoals personaliseren van de glaasjes, wat ideaal is voor cadeautjes. Lont & Co staat ook altijd open voor samenwerkingen (cadeaus voor geboortes of trouw, restauranten, evenementen, B2B,...), dus neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kwaliteit

Bij Lont & Co worden er heel wat testen uitgevoerd, soms misschien wat té veel ;), om alleen maar het best mogelijke te creëren.

Vernieuwing

Aangezien ik een denker ben, is er altijd ruimte voor vernieuwing op vlak van grondstoffen en op vlak van producten. Lont & Co is een start-up, maar er zit heel wat in de pipeline. Lont & Co staat altijd paraat om samen met jou de ideale kaars te creëren, neem dus zeker contact op!

Met Lont & Co hoop ik jullie warm te maken en jullie vuurtje diep vanbinnen aan te wakkeren. Van harte welkom!